Tartuffel » Specials » Indiase recepten

Indiase recepten/keuken: voor-, hoofd-, na- en bijgerechten

Indiase recepten/keuken: voor-, hoofd-, na- en bijgerechten De Indiase keuken is gevarieerd en door de gebruikte specerijen rijk van smaak. In de Indiase keuken zijn specerijen de hoeksteen. Denk alleen aan de geur van koriander, gebakken mosterdzaad of geroosterde komijn. Zinneprikkelende geuren! Eenmaal geroken blijven ze in uw geheugen hangen. Tijd om zelf aan de slag te gaan in de Indiase keuken.

Chutney

Chutney is een Indiase smaakmaker die goed te combineren is met bij voorbeeld bonda's - gekruide balletjes van geprakte groenten die in kikkererwtenbeslag zijn gedoopt en gefrituurd - of samosas: een hartig pasteitje met een groente- of vleesvulling. Chutney kan ook als smaakmaker op brood dienen op een sandwich met kaas en evenueel tomaten. Een goede chutney is niet te versmaden! Chutney wordt meestal direct na de bereiding gegeten, maar is in de koelkast wel enige tijd houdbaar. Lees het artikel 'Indiaas bijgerecht en Indiase chutney (recept)' voor twee overheerlijke chutney gerechten.

Kerriepoeder

In de Indiase keuken is kerriepoeder niet weg te denken. U kunt een kant-en-klare kerriepoeder uit de winkel kopen, maar het zelf bereiden is leuker en lekkerder. Alle mengels uit winkels smaken nu eenmaal hetzelfde en door zelf kerriepoeder samen te stellen kunt u helemaal zelf bepalen hoe uw mengsel smaakt. Ik geef in het artikele 'Indiase curry pasta en kerrie recept voor Indiase gerechten' twee recepten voor kerriepoeders en een recept voor kerriepasta.
Basmati kip pilav & bloemkool kokosmelk pilav (vegetarisch)

Basmati kip pilav & bloemkool kokosmelk pilav (vegetarisch)

Basmati (rijst) kip pilav & bloemkool kokosmelk pilav (vegetarisch). De Indiase keuken is gevarieerd en door de gebruikte specerijen en kruiden zeer rijk van smaak. Met deze recepten heeft u binnen ee…
Indiaas (bij)gerechten: Indiase chutney en citroen atjar

Indiaas (bij)gerechten: Indiase chutney en citroen atjar

Chutney is een Indiase smaakmaker die goed te combineren is met bij voorbeeld bonda's - gekruide balletjes van geprakte groenten die in kikkererwtenbeslag zijn gedoopt en gefrituurd - of samosas: een…
Gepubliceerd door Tartuffel op 29-03-2010, laatst gewijzigd op 18-08-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Stux, Pixabay