Tartuffel » Specials » Wk 2010
Gezondheid, leven en welzijn

Selectie elftal van alle deelnemende landen WK 2010

Selectie elftal van alle deelnemende landen WK 2010 Het Wereldkampioenschap voetbal 2010 wordt gehouden in Zuid-Afrika van 11 juni tot en met 11 juli. Het is voor het eerst dat dit wereldwijde sportevenement op het Afrikaanse continent wordt gehouden. In totaal doen 32 ploegen mee aan de eindronde, die verdeeld zijn over 8 groepen van 4 landen.

WK 2010 groepsindeling

De acht groepen zien er als volgt uit:

  • Groep A: Zuid-Afrika, Mexico, Uruguay, Frankrijk.
  • Groep B: Argentinië, Nigeria, Zuid Korea, Griekenland.
  • Groep C: Engeland, USA, Algerije, Slovenië.
  • Groep D: Duitsland, Australië, Servië, Ghana.
  • Groep E: Nederland, Denemarken, Japan, Kameroen.
  • Groep F: Italië, Paraguay, Nieuw Zeeland, Slowakije.
  • Groep G: Ivoorkust, Portugal, Brazilië, Noord-Korea.
  • Groep H: Honduras, Chili, Spanje, Zwitserland.

Groep A: Zuid-Afrika, Mexico, Uruguay, Frankrijk

De enige groep met twee voormalige WK winnaars: Frankrijk (1998) en Uruguay (1930 en 1950).

Groep B: Argentinië, Nigeria, Zuid-Korea, Griekenland

Argentinië werd twee keer wereldkampioen, in 1978 en in 1986. In 1990 stond het land in de finale tegen West-Duitsland.

Groep C: Engeland, Verenigde Staten, Algerije, Slovenië

Engeland won in 1966 het WK. Bondscoach Fabio Capello legt de lat voor zijn elftal hoog: "Ik heb de regels ook wat strenger gemaakt en nu hebben we een ijzersterke groep. We zijn dus klaar voor een sterke prestatie. Zonder finale hebben we gefaald."

Groep D: Duitsland, Australië, Servië, Ghana

Samen met de Groep G, wordt dit een poule des doods genoemd. Duitsland is weliswaar favoriet, maar in 2006 bereikte Australië de 1/8e finale en ook Ghana behoorde tot de laatste 16. Servië wordt de dark horse van Zuid-Afrika 2010 genoemd.

Groep E: Nederland, Denemarken, Japan, Kameroen

De stijl van spelen van de teams in Groep E is waarschijnlijk meer uitgesproken dan in enige andere WK 2010 groep. Nederland: technisch perfect spel. Denemarken: vasthoudend en fysiek. Japan: snel en ijverig. Kameroen: fysiek, getalenteerd en vechtersmentaliteit. Kameroen zou wel eens de verassing van het WK 2010 kunnen zijn.

Groep F: Italië, Paraguay, Nieuw-Zeeland, Slowakije

Verdedigend wereldkampioen Italië heeft niet alleen vier wereldtitels op zijn naam, maar ze hebben ook vaker op het WK gespaald dan de drie andere landen tesamen.

Groep G: Brazilië, Noord-Korea, Ivoorkust, Portugal

Brazilië heeft maar liefst vijf keer de wereldbeker behaald. Geen land die dat overtreft (Italië hefet de beker vier keer in de wacht gesleept en West-Duitsland drie keer). Portugal kreeg in 2006 de FIFA Award voor het meest vermakelijke team.

Groep H: Spanje, Zwitserland, Honduras, Chili

Een leuke poule voor Spaans-sprekende voetbalfans. Het Spaans voetbalelftal presteert door de bank genomen vrij matig op de grote eindtoernooien, ofschoon de Spanjaarden voorafgaand aan de toernooien vaak getipt worden als één van de favorieten.

De artikelen in deze special corresponderen met deze groepen.
Selectie Nederlands elftal WK 2010: spelers & bijzonderheden

Selectie Nederlands elftal WK 2010: spelers & bijzonderheden

Selectie Nederlands elftal WK 2010: spelers & bijzonderheden. Bondscoach Bert van Marwijk van het Nederlands voetbalelftal heeft op 11 mei 2010 zijn voorlopige selectie voor het Wereldkampioenschap vo…
Gepubliceerd door Tartuffel op 27-05-2010, laatst gewijzigd op 30-06-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
Schrijf mee!