Tartuffel » Specials » Geert wilders pvv

Standpunten van Geert Wilders (PVV) kritisch onderzocht

Standpunten van Geert Wilders (PVV) kritisch onderzocht Standpunten van Geert Wilders (PVV). Geert Wilders is op 6 september 1963 te Venlo geboren. Hij is een Nederlands politicus en partijleider van de Partij voor de Vrijheid, die in 2005 onder de naam 'Vereniging Groep Wilders' door hem werd opgericht. Een jaar daarvoor was hij nog Kamerlid van het VVD. Maar door een conflict over zijn Turkije-standpunt, hetgeen haaks stond op het VVD-standpunt, heeft hij zich van de VVD afgescheiden.

Politiek dier

Ofschoon Geert Wilders anti-establishment-gevoelens mobiliseert onder het volk, zit hij zelf als 13 jaar op het politieke pluche en is hij een politiek dier pur sang. Hij begon reeds zijn politieke carrière in 1997 in de Utrechtse gemeenteraad. Hij weet als geen ander het publiek te bespelen door zich af te zetten tegen het zogenaamde Haagse politieke gekonkel en de regentenmentaliteit. Voorts staat hij bekend om zijn vergaande en kritische islam-standpunt. Als gevolg daarvan zijn er vele bedreigingen tegen hem geuit. Sinds 14 oktober 2004 wordt hij permanent beveiligd.

Zoek de verschillen:
  • Verdachte S. schoffeert rechter: 'Doe gewoon je uitspraak, joh' (De Stentor - donderdag 20 oktober 2011)
  • Kamerlid W. schoffeert minister-president: 'Doe eens normaal man!' (donderdag 22 september 2011)

Wilders' politieke carrière in vogelvlucht

Wilders begon zijn politieke carrière in 1997 in de Utrechtse gemeenteraad. Een jaar later werd hij Tweede Kamerlid namens de VVD, waarvan hij in 1989 lid was geworden. Op 3 september 2004 stapte hij uit deze fractie en richtte zijn eenmansfractie op, de 'Groep Wilders'. De voortzetting daarvan werd de 'Partij voor de Vrijheid' (PVV), waarvan Wilders tot op heden enig lid is. Na de Tweede Kamerverkiezingen van november 2006 werd hij fractievoorzitter.
Geert Wilders fascist? De eeuwige terugkeer van het fascisme recensie

Geert Wilders fascist? De eeuwige terugkeer van het fascisme

Geert Wilders fascist? In november 2010 kwam het boek 'De eeuwige terugkeer van het fascisme' van cultuurfilosoof Rob Riemen uit. Hij betoogt daarin dat de PVV van Geert Wilders een fascistische beweg…
Gepubliceerd door Tartuffel op 18-02-2011, laatst gewijzigd op 17-09-2016. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties